SPIbelt

Ambassadeurs | Jeroen van Hoorn

SPIBELT® - THE ORIGINAL RUNNING BELT

The ultimate running and fitness belt

Jeroen van Hoorn

“Ik wil  gewoonweg genieten. Want als het je tijd is, is het je tijd.”

De 44-jarige Jeroen van Hoorn uit Capelle was ooit op weg naar een professionele wielercarrière en reed met befaamde renners als Michael Boogerd en Koos Moerenhout. Tot 1999. Tijdens het koersen kwam hij af en toe gewoon niet meer vooruit. Zijn moeder vertrouwde het niet en stuurde hem naar het ziekenhuis. Al snel werd duidelijk dat er voor hem geen grote toekomst als wielrenner meer in zat: zijn hart wilde niet meewerken.

Jeroen kreeg een ICD, een soort pacemaker, van Medtronic. Maar zijn droom – op hoog niveau fietsen-  zat er niet meer in. Het duurde jaren voordat Jeroen zijn hartproblemen een plekje kon geven en de fiets aan de wilgen kon hangen. In 2006 besloot hij te gaan hardlopen. Sinds dat besluit ging er een wereld voor hem open. Zo is hij door Medtronic uitgeroepen tot  ‘Global Hero’: een soort ambassadeurs voor sporters met een lichamelijke beperking of – zoals bij Jeroen- een hartafwijking.

Jeroen wil zich inzetten voor mensen die een soortgelijke situatie kennen. Hij wil ze stimuleren om te blijven sporten. En ervoor zorgen dat iedereen, op welk niveau dan ook, in beweging blijft.

Zelf heeft hij ook nog genoeg dromen. Zo wil hij zeker tien marathons van Rotterdam lopen en zijn vader – nog altijd fanatiek marathonloper – achterna gaan. En dat gaat hem zeker lukken!

Favoriete work out? Een ritje over het strand haha! Maar ik loop ook graag hard door het bos.

Favoriete work out muziek? Hip hop, en dan die uit de jaren 90.

Drie dingen waar ik niet zonder kan? Mijn familie, vriend en paard (oké en stiekem ook mijn telefoon..)

Volgende doel? Een heel klein doel, maar na veel blessureleed: een jaar lang geen blessures oplopen, dat geldt voor mijzelf, maar vooral ook voor mijn paard.

Grootste overwinning? Het vertrouwen winnen van mijn paard.

Winkelwagen