SPIbelt

Blogs | Draagbare muziek

SPIBELT® - THE ORIGINAL RUNNING BELT

The ultimate running and fitness belt

Draagbare muziek

Loop op je favoriete beats

Muziek kunnen luisteren op je smartphone is vanzelfsprekend.
Maar nog niet eens zo gek lang geleden (team SPIbelt weet het nog goed) was je eigen muziek bij je dragen heel bijzonder.
In 1979 introduceerde Sony de “Walkman”, een apparaat op batterijen dat compact cassettes afspeelde via een hoofdtelefoon en kon worden meegenomen tijdens het wandelen of fietsen. Later ontwikkelde Sony ook de populaire gele Sport uitvoeringen. Een exemplaar was wel 107 x 126 x 50 mm en woog zo’n 350 gram. Ter vergelijking; de iPhone7 Plus is 158,2  x 77,9 x 7,3 mm en weegt 188 gram. Het is bijna niet meer voor te stellen dat men ooit met zo’n zwaar gevaarte ging hardlopen!

De opvolger was de “Discman”, dat was een apparaat waarin je een compact disc kon afspelen. Deze werd overigens omgedoopt tot “CD Walkman”. In 1992 introduceerde Sony de minidisc. Daarmee kon je digitaal geluid afspelen en opnemen. Dat was nogal hip & happening indertijd. Philips was de eerste met een draagbare mp3-/cd-romspeler, de “Expanium”.

Apple kwam in in 2001 met de eerste iPod. Daarop konden wel 1000 (!) liedjes worden gedownload en alle andere draagbare muziekapparaten hadden vrij snel het nakijken. De iPod was een wereldwijde rage en de best verkochte muziekspeler ooit!  Ter vergelijking; Apple verkocht er ruim 250 miljoen in 15 jaar. Terwijl Sony ‘slechts’ 200 miljoen Walkmans verkocht in ruim 30 jaar.

In 2007 bracht Apple de eerste iPhone uit en sindsdien is de smartphone niet meer weg te denken. De meeste smartphones hebben zoveel geheugen dat je wel duizenden liedjes kunt opslaan. En als dat niet voldoende is, of als je veel wil wisselen, kun je altijd nog muziek streamen, bijvoorbeeld met een streaming muziek-dienst zoals Spotify.

Je kunt zelf afspeellijsten samenstellen, maar je kunt je ook abonneren op andere afspeelljsten. Ze zijn er te vinden in allerlei genres. Spotify heeft bijvoorbeeld een speciale Running optie aan het hoofdmenu van zijn app toegevoegd. Je loopt eerst een stukje en Spotify detecteert jouw tempo. Daarna kun je verschillende playlists in dat tempo kiezen. Ideaal!

Je hoeft dus geen cassettebandje om te keren halverwege je trainingsronde. Je kunt immers alle gewenste muziek op elk tempo afspelen op je smartphone. Toch had het ook wel iets. Zo’n walkman. Vinden wij dan.

Winkelwagen