SPIbelt

Blogs | De hardloopdate

SPIBELT® - THE ORIGINAL RUNNING BELT

The ultimate running and fitness belt

De hardloopdate

Samen lopen?

Het wordt ook wel zweetdate genoemd, maar dat associeer ik toch meer met een date in de sauna. Hoe dan ook, stel dat het object van je dromen ook een hardloper is, dan kun je natuurlijk ook voorstellen om samen een stuk te gaan hardlopen in plaats van naar een restaurant/concert/kroeg/bioscoop te gaan.
Op zich is een hardloopdate niet veel anders dan een gewone date, toch zijn er een paar extra aandachtspuntjes…

– deodorant & parfum
Deuheuh….je doet (mag ik toch hopen) sowieso deodorant voordat je de deur uit gaat. Ook als je niet gaat hardlopen. Maar nu is het natuurlijk helemaal belangrijk! Zweten is overigens niet erg. Dat hoort nu eenmaal bij hardlopen. Ga je na het hardlopen nog iets anders doen? Neem dan vochtige doekjes of een mini deodorant mee.
Past best in je SPIbelt 😉
Zware parfum kun je overigens beter achterwege laten. Zweet en warmte versterken namelijk de geur. En je wil je date niet dáármee overweldigen.

– outfit
Je gaat hardlopen. Dat doe je in een hardloop outfit. Dat zijn waarschijnlijk niet je meeste modieuze kledingstukken. Maar dat geldt ook voor je date. Draag ook niet een gloednieuw tenue of nieuwe schoenen. Het laatste wat je wil tijdens deze date zijn schuurplekken of blaren.
Oh en zelfs als het super warm weer is; shirtloos is echt not done op een eerste date. Waterproof mascara is wel weer handig.

– Sloof je niet uit
Ga niet opscheppen over je PR of over het aantal wedstrijden dat je hebt gelopen. Je mag natuurlijk trots zijn op je prestaties, maar houd het beperkt. Anders kom je wel arrogant – of erger- over. Maak bovendien geen wedstrijd van je hardloopdate. Je wil immers onderweg nog wel met elkaar kunnen praten. Dus zorg voor een relaxed tempo en een route die niet al te ingewikkeld is.

– Snot, slijm, spuug of scheet
Dit moge verder duidelijk zijn. Niet. Laten.Gaan.

– Dirty details
Let er op dat je niet te veel intieme details deelt. Door de endorfine die loskomt tijdens het hardlopen kan het zijn dat je sneller persoonlijk wordt. Op zich prima, maar ga zeker niet uitgebreid over je ex praten!

“Ren je hier vaker?”

Winkelwagen