SPIbelt

Blogs

SPIBELT® - THE ORIGINAL RUNNING BELT

The ultimate running and fitness belt

Blogs

Bekijk hieronder verschillende blogs over SPIbelt.

Zo ver als ik mij kan herinneren was ik een uitvinder en ondernemer. Als kind verkocht ik al spulletjes in de straat en organiseerde ik zelfs een festival in de buurt.
Diabetes én hardlopen? Roos doet het “gewoon”. Lees hier over haar leven met diabetes type 1.
Marathon lopen met hartritme stoornissen? Dat kan toch niet? Toch wel. Jeroen doet het zelfs regelmatig.
Wat een tijd geleden, mijn laatste echte "blog" die ik schreef voor SPIbelt. Ik kan niet eens de datum terugvinden van mij allerlaatste woordenbrij op papier.
Jullie hebben al een tijd niets meer van mij vernomen en het klopt, het is een tijdje stil geweest van mijn kant. Maar ik moet zeggen dat ik in de tussentijd niet stil gezeten heb
En dan heb je alles gedaan in het eerste helft van dit jaar wat er op de planning stond. De grote evenementen Marathon van Rotterdam als ook de Roparun zijn geweest.
9 April ligt al weer ruim een maand achter ons. Na de marathon van Rotterdam even een verplichte rust periode ingelast om goed te herstellen van de inspanningen.
In januari schreef ik over 7 tips die mij waren gegeven om mijn goede voornemens vol te kunnen houden. Één van die tips was het stellen van een doel. Inmiddels is het april.
De dagen voor voordat de marathon gelopen wordt in mijn mooie stad, is er de Marathon Expo. De beurs waar je naast je nummer, ook tientallen stands met loopartikelen kunt vinden.
Tja, daar doe je het allemaal voor. De voorbereidingen, trainingen en al die KM ‘Lope te lope!’ zouden wij hier in Rotterdam zeggen. Niet zo maar een klein stukje maar gewoon een ‘Fijn pleuris end’.
Hoi hoi, ik ben Jeroen (44 jaar) en sinds kort naast Roos jullie SPIbelt ambassadeur. Sinds 1999 ben ik in het bezit van een ICD, wat voor mij het einde betekende van mijn wielercarrière.
Hallo allemaal, ik ben Roos, 26 jaar jong en sinds kort ook ‘n trotse ambassadrice van ‘SPIbelt’. Daarnaast heb ik dit jaar precies 20 jaar diabetes type 1 en ik zal jullie daarom ook wekelijks even lastig vallen met een blog over mijn leven met deze -soms wel hele irritante- ziekte.
Iedereen roept dat drinken zo belangrijk is. En al helemaal tijdens het sporten. Maar waarom dan? En hoeveel dan? En wanneer dan? In de sportschool zie je sommigen continue uit een enorme bidon water drinken, terwijl anderen met een of ander speciaal sportdrankje rondlopen.
Het wordt ook wel zweetdate genoemd, maar dat associeer ik toch meer met een date in de sauna. Hoe dan ook, stel dat het object van je dromen ook een hardloper is, dan kun je natuurlijk ook voorstellen om samen een stuk te gaan hardlopen in plaats van naar een restaurant/concert/kroeg/bioscoop te gaan.
Ben je net als ik het nieuwe jaar (weer) gestart met goede voornemens? Dan krijg je alvast een schouderklopje! Helaas lukt het in de praktijk slechts één op de vier (!) mensen om de goede voornemens echt het hele jaar vol te houden.
Muziek kunnen luisteren op je smartphone is vanzelfsprekend. Maar nog niet eens zo gek lang geleden (team SPIbelt weet het nog goed) was je eigen muziek bij je dragen heel bijzonder.
Tjonge jonge…ik ben verbaasd. Over mijzelf. Ik ben namelijk gaan hardlopen terwijl het net gesneeuwd had. Say what? Ik ben gaan hardlopen terwijl het net gesneeuwd had.
Rust nemen is kennelijk heel belangrijk tijdens een looptraining. Dat wist ik niet. Of misschien wilde ik het ook niet per se weten.
1 op de 14 Nederlanders heeft diabetes. Een vervelende ziekte die je hele lichaam ondermijnt en voor beperkingen kan zorgen in het dagelijks leven. Insuline spuiten is, sowieso voor mensen met diabetes type 1, aan de orde van de dag.
Net voor de kerst liep ik mijn eerste trainingsrondje met de ‘Hardlopen met Evy app’ van Evy Gruyaert op mijn telefoon. En dat ging goed. Heel goed zelfs. Er scheen een lekker winterzonnetje.
Prachtige kerken, mooie straatjes, gezellige parken… Tijdens een citytrip in een leuke stad valt er zoveel te zien. Helaas ligt het gevaar van zakkenrollers in veel steden op de loer en zijn je waardevolle spullen in een ‘gewone’ tas niet zo veilig als je zou denken.
Vandaag. Vandaag begin ik ook. Iedereen kan het. En iedereen doet het. Dus ik ook. Ik wil verdorie nu wel eens van die vetrandjes af. En meer energie. Als het even kan dan.
Geen zin in om alleen maar te luieren en vol te (vr)eten tijdens de kerst? Is ook hélémaal nergens voor nodig! Althans…niet de hele kerst.
Hardlopen is super populair. Na voetbal is het zelfs de meest beoefende sport! Ongetwijfeld zitten er ook in jouw familie of vriendenkring wel een aantal die een paar keer per week hun hardloopschoenen aantrekken en de deur uit rennen.
Tja..je kunt je afvragen waarom je überhaupt een telefoon mee met hardlopen neemt. Vroeger liep toch ook niemand hard met een telefoon? Maar vroeger is niet meer. En er zijn tal van redenen om je telefoon bij je te houden.
Uit onderzoek blijkt dat mensen die naar muziek luisteren zich beter concentreren op autorijden dan zonder muziek. Dat komt doordat de hersenen prikkels van buitenaf nodig hebben om ze alert te houden.
Ooit gleden de eerste schaatsers over het ijs door glad geslepen dierenbotten onder hun voeten te binden. Best slim. Zo kon men zich snel en gemakkelijk verplaatsen over ijsvlakten.
Wij hebben ervaren marathonlopers gevraagd naar de meest belangrijke items om mee te nemen naar een marathon en op basis daarvan hebben wij de volgende check list voor je samengesteld.
Sinds anderhalve maand gebruik ik de SPIbelt tijdens het hardlopen. Dit is een smalle band waarin je je telefoon en andere spullen kunt laten terwijl je sport. In deze blogpost vertel ik waarom dat zo handig is!
…Stress Je hoofd is moe. Je hebt het namelijk niet gewoon druk. Maar superdruk! Met je werk, met je kinderen, met je sociale contacten…..Behoorlijk gestressed allemaal.
Er is al veel over geschreven, maar toch zijn er nog steeds hardlopers (en wielrenners!) die nagenoeg niet te zien zijn in de schemering of in het donker.
Tijdens het hardlopen maar ook bijvoorbeeld een wandeling in de bergen, het fietsen in de natuur of sightseeing in Parijs, is het handig dat je een heupriem bij je hebt waar je waardevolle spullen in kunt doen. Voor mij was de SPIbelt de ideale oplossing om de hele grote smartphone (Nexus 6P) in te bewaren tijdens het hardlopen.
Ok, je bent het helemaal zat. Je broeken zitten te strak, je hebt overgewicht en je wil er vanaf. NU! Overal om je heen zie je mensen slanker worden omdat ze zijn gaan hardlopen.
Ouderen zijn toch per definitie trager? Uit onderzoek blijkt inderdaad dat je uithoudingsvermogen er vanaf je 25e met vijf tot tien procent op achteruitgaat. Maar er is hoop! Je kunt dat vertragingsproces ook -behoorlijk- vertragen door intensief te trainen.
Wie had gedacht dat ik ooit nog met een heuptasje zou lopen? En dat ik er nog blij mee ben ook? 😉Ik ren met een SPIbelt and I’m proud of it!!
Winkelwagen