SPIbelt

Over ons

SPIBELT® - THE ORIGINAL RUNNING BELT

The ultimate running and fitness belt

Wat is SPIbelt?

Small Personal Item Belt

Elastisch Comfortabel

Logo spibelt.nl

Gratis verzending

is een tasje aan een heupriem, maar dan wel een heel erg praktische riem.
Ooit bedacht door hardlopers voor hardlopers.Het minimalistische tasje lijkt nogal klein, maar is zo elastisch dat er naast je (grote) telefoon ook nog plek is voor je sleutels, bankpassen je ID, je OV-kaart en zelfs nog voor een lippenbalsem. En het mooiste is: het tasje vormt zich naar je lichaam en schudt of schuift daarom niet als je beweegt! De SPIbelt runningbelt is dus erg slim!

Neem al je spullen comfortabel mee tijdens al je (sport) activiteiten.

SPIbelt voor diabetespatiënten

Pomptasje of hardloopriem?

Hoe een hardloopriem een pomptasje werd?

Gratis verzending

Hoe een hardloopriem een pomptasje werd? SPIbelt is ooit bedacht om tijdens het hardlopen spulletjes mee te kunnen nemen . Maar in de praktijk bleek de SPIbelt ook voor heel andere zaken te worden gebruikt. Voor het meedragen van een insulinepomp bijvoorbeeld. En zo is ook de SPIbelt voor diabetespatiënten ontstaan. Mensen met een insulinepomp vonden namelijk deze ‘hardloopriem’ namelijk hét perfecte pomptasje!

SPIbelts zijn erg fijn als je continue een insulinepomp bij je draagt. Omdat de SPIbelt niet schudt of schuift kun je je vrij bewegen zonder constant aan je diabetes te worden herinnerd. Het minimalistische tasje is elastisch en vormt zich naar de inhoud. Daarmee is de SPIbelt met insulinepomp discreet te dragen onder je kleding. (Maar ook boven je kleding misstaat het zeker niet!)

SPIbelts Diabetic zijn er voor volwassen en voor kinderen.
Kinderen kunnen zich ongehinderd spelen en ze vinden het leuk dat de SPIbelt verkrijgbaar is in allerlei prints en kleuren. Oudere gebruikers vinden de discretie en het comfort van de SPIbelt belangrijk.

“Onze relatie met diabetespatiënten begon al snel na de lancering van SPIbelt. Er waren een aantal ouders van kinderen met diabetes vertelden over hoe ze de SPIbelt gebruikten om hun kind een insulinepomp te laten dragen. Zo kreeg de hardloopriem ineens een heel andere functie. Door de toenemende populariteit onder diabetespatiënten, hebben we in 2010 onze eerste SPIbelt Diabetic ontwikkeld. Speciaal voor gebruik met een insulinepomp. Én met een versterkte opening voor het doorvoeren van een slangetje."

Enkele reacties van gebruikers:

“De SPIbelt is perfect voor mijn insulinepomp. Ik draag het tijdens mijn karateles, als ik fiets en wanneer ik kleding draag zonder zakken. Ik zou het alle diabetes patiënten aanbevelen. Dankjulliewel voor het maken van deze SPIbelt. “

“Ik draag dit bij ik vrijetijds-of sportkleding. Het is zonder twijfel het beste pomptasje dat er bestaat. Werkt ook prima tijdens zware training / activiteiten en houdt de pomp discreet en veilig. Zeker aan te bevelen !!!! “

“Mijn zoon heeft een insulinepomp sinds december 2013 en gebruikt daarvoor de SPIbelt omdat hij dit het fijnste pomptasje vindt. Licht van gewicht en gemakkelijk te gebruiken. Mijn een collega-verpleegkundige draagt haar pomp inmiddels ook in een SPIbelt.”

“Mijn dochter werd op driejarige leeftijd gediagnosticeerd als type 1 diabetes. Ze is nu 5 en we hebben sinds dag 1 de SPIbelt gebruikt voor haar insulinepomp. Het is sterk, duurzaam én geschikt voor 24 uur per dag gebruik, zelfs door een peuter! Bedankt SPIbelt!”

“Mijn dochter heeft diabetes type 1 en gebruikt de SPIbelts al jaren. Het is serieus het allerbeste product! Het is degelijk materiaal en mijn dochter kan vrijuit bewegen zonder zich zorgen te maken over het rondzwabberen of verliezen van haar pomp. De Spibelt heeft zeker de kwaliteit van haar leven verbeterd!”

Kids

De Kids SPIbelt.

Onze belts zijn super comfortabel en discreet te gebruiken. Ze zijn er in verschillende kleuren en patronen. Perfect voor kinderen die belangrijke medische benodigdheden bij zich moeten dragen of een telefoon meenemen voor onderweg.

Gratis verzending

Voor actieve kinderen die medische benodigdheden, zoals een insulinepomp of EpiPen bij zich moeten dragen.

Het elastische tasje vormt zich naar de inhoud en valt hierdoor niet op.
Klein, elastisch, veilig, schudt en verschuift niet wanneer je beweegt.
Ook niet tijdens super actief spelen!

En er kan natuurlijk ook gewoon een smartphone in.

Ambassadeurs

Lees hier meer over onze ambassadeurs

over hun leven, hun drijfveren
en welke dingen ze absoluut niet kunnen missen.

F.A.Q.

Veelgestelde vragen

1. Past mijn smartphone wel in een SPIbelt?

Ja, absoluut. We zijn nog nooit een smartphone tegengekomen die niet past. Naast je smartphone is er nog genoeg ruimte voor je sleutels, ID andere persoonlijke items. De meeste smartphones passen in de original SPIbelt. Voor de iPhone 6 en 6 Plus (of een vergelijkbaar formaat smartphone), raden wij de grotere SPIbelts aan. Twijfel je over de maat van je smartphone? Kijk dan even op onze pagina met de afmetingen van de meeste telefoons. Nog niet zeker? Neem dan even contact met ons op via service@spibelt.nl of via het contactformulier.

2. Is de SPIbelt waterdicht?

De original SPIbelt is niet waterdicht, maar gemaakt van een materiaal dat snel droogt en ademt.
Er bestaan ook waterafstotende varianten:
De Performance SeriesEndurance Series en Venture Series). Deze zijn goed bestand tegen transpiratievocht en een flinke regenbui. Echter voor een 100% waterdichte oplossing raden wij het gebruik van de aLOKSAK aan. Deze door NASA ontwikkelde technologie biedt volledige zekerheid dat uw spullen droog blijven. De aLOKSAK kun je ook in onze webshop bestellen.

3. Welke maat moet ik kiezen?

De SPIbelts zijn in één maat verkrijgbaar, maar zijn elastisch en volledig verstelbaar. Voor het geval dat je maat groter is dan de maximaal aangegeven heupmaat, hebben wij als accessoire de Belt Extender  waarmee de totale omvang verlengt wordt met ruim 30 cm. Let op! Deze Belt Extender past niet op de Endurance SeriesVenture Series en Kid’s Series.

Gratis verzending

4. Schudt de SPIbelt?

De SPIbelt schudt niet wanneer je hem goed gebruikt. Voor optimaal draagcomfort, draagt je de belt om je heupen. Hoe zwaarder de items (bijv. iPhone en sleutelblos), des te strakker trek je de riem aan. Plaats platte en grote items als eerste in de SPIbelt, dus tegen je lichaam aan. Daarna kun je andere items, zoals autosleutels of geld in je belt plaatsen.

5. Past mijn astma inhalator, Epipen, insulinepomp of ander medische hulpmiddel in de SPIbelt?

Ja, in de SPIbelt kun je deze medische hulpmiddelen op een discrete, maar comfortabele manier bij je dragen. Er is zelfs een speciale SPIbelt voor diabetici die gebruik maken van een insulinepomp; de SPIbelt Diabetic.

6. Kan mijn startnummer aan de SPIbelt?

A. Jazeker, met behulp van de startnummerbevestigingsknoppen kun je je startnummer aan je SPIbelt bevestigen. Zo hoef je niet langer gaatjes in je shirt te prikken met veiligheidsspelden om startnummer bij je te kunnen dragen tijdens een wedstrijd.

Gratis verzending

7. Hoe gebruik ik de startnummer bevestigingsknoppen (race toggles) aan mijn SPIbelt en startnummer?

Het makkelijkst gaat het zo:
– Maak 2 gaatjes in je startnummer;
– Bevestig aan beide zijden van het tasje van de SPIbelt één race toggle: vouw het elastieken draadje om de riem van de SPIbelt heen;
– Haal de twee uiteinden van het elastieken draadje samen door de opening in je startnummer;
– Plaats het klemmetje over de twee uiteindes van het elastieken draadje, door hem in te drukken en vervolgens los te laten zodra hij op de juiste plaats zit;
– Herhaal het bovenstaande voor de andere race toggle;
– De toggles kunnen ook aan de achterkant (rugzijde) gedragen worden.

8. Kan ik de SPIbelt wassen?

Ja, dat kan. Je kunt de SPIbelt in de wasmachine op maximaal 40 graden wassen. Hang daarna de SPIbelt op om hem te laten drogen. Absoluut niet in de wasdroger drogen! Door het wassen kan na verloop van tijd de kleur van de SPIbelt verbleken.

9. Ik ben een winkelier. Hoe kan ik jullie producten in mijn assortiment opnemen?

Stuur ons een bericht via service@spibelt.nl of via het contactformulier en laat ons weten welke SPIbelts je graag in je assortiment zou willen zien. Wij nemen dan spoedig mogelijk contact met je op.

Kim Overton, de bedenkster van SPibelt

Zo ver als ik mij kan herinneren was ik een uitvinder en ondernemer. Als kind verkocht ik al spulletjes in de straat en organiseerde ik zelfs een festival in de buurt. Ook was ook erg fanatiek in atletiek en als je me toen al had gezegd dat ik op een dag een bedrijf in fitness industrie zou hebben dan zou ik daar niet raar van hebben opgekeken. Het grote idee begon in 2006 toen onze oprichter, Kim Overton, ging hardlopen en een probleem kreeg dat bekend was bij hardlopers: waar ze haar sleutels moest opbergen. Ze probeerde haar bh-top, maar dat was zeker niet comfortabel. Gefrustreerd maar gemotiveerd kocht Kim de materialen voor het eerste prototype en begon aan een oplossing te werken. Al snel had Kim de eerste riem in elkaar gezet en wist al snel dat ze iets bijzonders had bedacht. Een paar maanden en iteraties later koos ze de naam SPIbelt - wat staat voor "Small Personal Item Belt", en diende toen het eerste patent en handelsmerk in. SPIbelt werd officieel gelanceerd tijdens de Austin Marathon in februari 2007. Nu kunt u SPIbelt-producten vinden in meer dan duizend winkels in de VS en in meer dan 40 landen, waaronder dus ook Nederland, België en Luxemburg. Zelfs met het internationale succes van SPIbelt, blijft het hoofdkantoor in Austin, Texas, waar de originele SPIbelts nog steeds met de hand worden gemaakt.
Kim Overton

Voor hardlopers, door hardlopers

Tegenwoordig heeft SPIbelt een complete lijn van hardloopaccessoires gecreëerd en is SPIbelt een wereldwijd vertrouwd merk voor iedereen die op zoek is naar een simpel, maar doeltreffend en kwalitatief product voor hardlopen, trainen of reizen. De SPIbelt Orginial, de SPI-H2O Venture Serie, en al onze andere innovatieve producten zijn gewaardeerde accessoires onder hardlopers, triatleten, reizigers en mensen die medische hulpmiddelen bij zich dragen. SPIbelt producten zijn inmiddels in meer dan 40 landen te koop! Omdat onze ontwikkelaars zelf hardlopers zijn, begint het concept van elk nieuw product met het oplossen van een probleem. Trainings- en wedstrijdervaringen vormen de drijfveer achter de functie en de ontwerpen. Ook de ervaringen van gebruikers, de feedback en gedrevenheid zorgen er voor dat SPIbelt blijft ontwikkelen en verbeteren. Je kunt ons hebben gezien in diverse bladen en bij diverse mediakanalen zoals ANWB REIZ & magazine, Atletiekunie, Campinglife Magazine (RTL4), Computertotaal.nl, Diabetes Info, FietsActief, Flair, iPhoneclub.nl, iPhone Magazine, Nederlands Dagblad, Prorun.nl, Reistijd (Veolia), Run2Day Magazine, Runnersplaza, Santé, Women’s Health en Runnersworld. SPIbelt streeft er naar om unieke, gebruiksvriendelijke producten te creëern en deze worden met de grootst mogelijke kwaliteit gemaakt. Wij hopen dan ook dat je net zo veel plezier hebt van je SPIbelt producten als wijzelf!
Winkelwagen